qui gonn and anakin in clone wars

Rajzfilm és képregény

Rajzolt és/vagy írt karakterek alapján készített Custom figurák

 

Sok rajongó van, aki kedveli a rajzolt, és/vagy az írott Star Wars termékeket. Könyvek, képregények, rajzfilmek is feldolgozzák a Star Wars eseményeit. Ilyen például a mindannyiunk által ismert Cartoon Network tévéadón sugárzott Clone Wars rajzfilm. E rovatban kiemelten kezeljük a Clone Wars sorozatot - mind a két dimenziós, mind a 3D-s változatát. Ez egy igazán tündéri sorozat volt, sokan megszerették. Több olyan remek karaktert adott a Clone Wars rajzfilm a Star Wars Kiterjesztett Univerzumának,durge melyek azóta már közismert, és kedvelt karakterek lettek. Ilyen például Asajj Ventress, és Durge, de Grievous tábornok is itt bukkant fel először, valamint további, de azóta már hivatalosan is kiadott Jedi érdekességek, például Roron Corobb (ithoriai Jedi), és Foul Moudama (talz Jedi). És akkor még nem beszéltünk a novai sámán által tetovált félmeztelen Anakinről, és a Kybuck-on lovagoló Yoda mesterről.

Különlegessé tette a Clone Wars rajzfilmet, hogy ezúttal is a filmes "eredeti" szinkronhangok adták hazánkban a rajzfilm szereplők hangját. Külföldön sok helyen nem így történt, mi akár szerencsésnek is mondhatjuk magunkat amiatt, hogy a megszokott remek hangokat hallhattuk.

realisztikus kit fisto

realisztikus Kit Fisto

 


Igen érdekessé tette a karaktereket, hogy elnagyoltak, karikatúra-szerűek voltak, minden szereplő valamely jellegzetes külső jegye el lett túlozva, és ez nagyon aranyossá tette szinte valamennyit. Ezért is adták ki a Clone Wars figurákat kétféleképpen is, realisztikus kidolgozással, és rajzfilmszerűen is. Utóbbiak nagyfejű, görbelábú, stb. jelzőket is kaptak az ellenzőiktől, szerintem egyszerűen aranyosak, rajzfilmszerűek.

         animált klón animált grievous

nagyfejű klón a görbelábú Grievous ellen

További érdekessége is volt ennek a rajzfilmnek, miszerint Anakin beavatását a különböző nyelvekre fordított kópiákon magyar szavakkal végezte el a törzs sámánja. Nyelvünk külföldön talán egy érdekes, hihetően távoli, egzotikus hangzású nyelv, AKÁR még egy idegen civilizáció nyelveként is funkcionálhat, lám, akkor mi magyarok képesek lennénk beszélni a novai emberekkel is. :-)

Ebben a rovatban alapvetően ennek a rajzfilmnek szeretnék emléket állítani pár custom figurával. Ám teret szeretnék adni bizonyos képregény karaktereknek is, buzdítom az olvasókat, akinek van képregény, vagy bármilyen rajzalapú custom figurája, nyugodtan küldje be ebbe a rovatba. Olyan custom figurákat is be tudunk tenni a rovatba, amiket közben már kiadtak, ez a munkánkból semmit nem von le, érdekes lehet egy custom A'Sharad Hett tusken jedi, vagy egy Tyvocca vuki jedi (melyen már gondolkozik ismerősöm) a képregények világából, de megannyi képregény ontja magából a jobbnál jobb vadiúj karaktereket, a terület még gyakorlatilag érintetlen, alig van kiadott "hivatalos" figura, aki késztetést érez, csinálja meg valamely kedvencét, és küldje be!

piros arc trooper parancsnok clone wars

piros ARC trooper parancsnok


 

A menüben található karakterek majd csak azután lesznek bemutatva, miután az összes rovat elindult! Pár szóban be szeretném majd mutatni őket, kis sztorit rakva mögéjük. Addig is olvassátok e rovatnyitó cikket szeretettel!

Jól döntöttél, hogy a CustomStarWars cikkeit olvasod! Gyere vissza máskor is!

 írta: Rostás Norbert

 

clone wars

  <<<<vissza a CustomStarWars főoldalára