qui gon és anakin a clone wars rajzfilmben

Hologram kivetítő R4 droid

Animált karakterek bemutatása - A Clone Wars második szezonjában látható holo R4

 

A Clone Wars második évad kezdésének tiszteletére készített holokivetítő R4 droid

 

r4_astrodroid_clonewarsMai cikkemben egy olyan r4_holoR4-es asztromechanikai droidot mutatok be, melyet a Clone Wars második évadjában láthatunk majd, és funkcióját tekintve Darth Sidious holografikus képét kell sugároznia. A titokzatos Sith nagyúr vonzódik a különféle holografikus megoldásokhoz, melyek jótékonyan leplezik valós identitását, ráadásul a személyes jelenlét kockázata nélkül. Már a filmekben is láthattunk különféle holografikus kivetítési megoldásokat, melyekkel többnyire a Neimodiaiakkal kommunikált, távolról utasítgatva őket. sidious_hologram_kivetitoA Clone Wars rajzfilmben is felbukkant egy nagyon érdekes önjáró hologram_kivetito_figuraholografikus kivetítő állvány, amit akkor láthattunk, amikor Asajj Ventressnek bemutatja Dooku gróf Darth Sidioust, a Sith-ek urát. Most lesz egy lilás-szürke R4-es egység a Clone Wars animációs film 2. évadjában, melynek pontos nevét (azonosítóját) nem ismerjük. Nyújtott trapéz kupolája lilás színű, testét sok helyen alaposan megpörkölte a Mustafar levegőben is szálldosó vulkanikus hamuja. Feladata, hogy kivetítse r4_mustafarDarth Sidious holografikus képét, mivel a Sith nagyúr személyesen akarta felügyelni az elrabolt Erő-érzékeny gyermekek átalakításának folyamatát. r4_hologramÉppen egy parányi ródiai gyermek volt a soron, mikor csatlakozunk az eseményekhez a rajzfilmben. Szerencsére Ahsokáék pont időben érkeznek, megmentik a gyermekeket, és túlnyomórészt megsemmisítik a droidokat is, majd Mustafar szokás szerint darabokra hull, és az egész komplexum beomlik a lávatengerbe.

Az R4-es agromech (azaz szárazföldi, többnyire mezőgazdasági felhasználású) droid szériát az Industrial Automation cég gyártotta. A sorozat hamar népszerűvé vált, és meghódította szinte az egész piacot a külső gyűrűkben, főleg azok a telepes körében, akiknek értelemszerűen nem egy űrhajó, hanem egy ütött kopott homoksikló parkolt a garázsában. Mivel az R4es egyszerűbb, kitartóbb, és mindenekelőtt olcsóbb volt, mint egy R2-es, vagy R3-as egység, az agromech sorozat tipikusan megfelelt a hangárokon kívüli civil élethez.

A fejét leszámítva az R4-es egységek r4_emperorugyanazokkal a külső jegyekkel rendelkeznek, mint az R2 ás R3 sorozat darabjai, de hogy a sorozatgyártás során pénzt tudjanak spórolni, a gyártók az R4esekből pár dolgot kihagytak, például a videó megjelenítő képernyőt, és a miniatűr tűzoltó készüléket. A holografikus kivetítő és felvevőt azonban megtartották, de áthelyezték a fejkupola tetejére, hogy a nagyobb fejben kevesebb miniatürizálásra legyen szükség, emiatt olcsóbb lehessen. Ezzel a kivetítővel jelenítette meg r4_mustafar_holoDarth Sidious hologramját is az az R4es, aki a Clone Warsban szerepelt. A droid Intellex VI agya egy fejlesztett verzió, mely több adat feldolgozására képes. Azt is úgy tervezték, hogy szellősebb legyen a kiépítése a kupolában, emiatt nem kell miniatürizálni az agy alkatrészeit, ám nagyobb fej kell, hogy elférjen, ezért van az R4eseknek egy nyújtott trapezoid feje, melyből szinte teljesen kispórolták a funkció kijelzőket, és a különféle hasznos kütyüket, melyeket például R2-D2, meg a többi asztrodroid több esetben is ügyesen felhasznált a filmekben. Mindezek miatt az R4es szériát nem nagyon használták csillaghajókban asztrodroidként, mert bár egyetlen hiperugráshoz képesek voltak koordinátákat tárolni, de a repülést nem tudták segíteni.

Viszont az r4_holosidiousR4es droid egy erős, robusztus típus volt, aki/ami a garázsban például ugyanúgy, vagy talán még jobban teljesített, mint egy asztrodroid. Az Industrial Automation örömmel vette észre, hogy az R4 sorozat meghaladja a tervezéskor paraméterezett működési időt, és akár egyetlen karbantartás nélkül is képes volt szélsőséges időjárási körülmények között, nagy személyes megbízhatósággal és teherbírással dolgozni, és ráadásul ritkán kellett őket utántölteni energiával. r4_holopalpatineDarth Sidious választása is ezért esett egy R4es egységre a Mustafar küldetéshez, mert tudta, hogy a robot képes lesz működni a kegyetlen körülmények, a tűzforró levegőben terjengő vulkanikus pernye ellenére is, és valóban, bár a hamu több helyütt is megégette a droid testét, feladatát képes volt így is elvégezni.

Ezek a strapabíró droidok tehát még a Jedi és Sith felek figyelmét is felkeltették, akik mechanikai robotként használták őket. A Jedik azonban néha átalakították őket, egy dómos, azaz körkupolás fejet szerelve a trapezoid helyére, ezzel egyesítve az R2es és R4 széria előnyeit egyetlen robotban. Obi-wannak is egy ilyen módosított dómos R4es egysége volt a Sithek bosszúja című filmben, és volt még pár, amit a Jedi Templomban még tovább fejlesztettek a mechanikusok, vagy Anakin Skywalker személyesen.

Frissítés:

További vendor_droid_cwilyen, vagy rendkívül hasonló R4-es egységeket fedeztem fel, immár mind a 6 szezon végignézése után. Volt egy rész, amikor Anakin leküldi a droidokat a piacra gyümölcsért, mert egy Roonai szenátort várnak vendégségbe, és kéne pár gyümölcs a torta tetejére. Már a piacon is elgurul mellettük egy ilyen lila_r4_piaclila R4-es. Már csak haza kéne vigyék a megvett portékát, ám R2 elcsábul, és betér egy droid spa-ba, egyfajta kényeztető hely droidoknak, ahol lila_r4_droidspadroid lányok fogadják őket, lefürdetik olajban, kisubickolják az alkatrészeiket, és felújulva jöhetnek ki. Nos, ott már vár egy hasonlatos holokivetito_r4_felujitaslila R4, majd bent is látunk egyet, ahogy fürdik. Majd ugyanezt a textúrát használják kint is az utcán, mikor Cad Bane emberei R2-D2 után rohangálnak, hogy elkapják őt, egy hasonló kekprotokol_lilar4lila R4 megy el a háttérben. (A figyelmesebb megfigyelők észrevehetik, hogy egy kék roonai szenator_clonewarsprotokoll droid van mellette, ő is be lesz mutatva itt, ebben a rovatban később, lásd a bal oldali választómenüt! A gyümölcsök egyébként kalandos körülmények közt bár, de végül hazakerülnek, a roonai szenátor nagy-nagy örömére a torta tetején díszelegve.

Tekintsétek meg a custom hologram kivetítő R4 egység figurámat!

 

Custom hologram kivetítő R4 egység figura balról

custom hologram kivetítő R4 egység figura balról


 

Custom hologram kivetítő R4 droid figura jobbról

custom hologram kivetítő R4 droid figura jobbról


 

Custom hologram kivetítő R4 droid egység hátulról

custom hologram kivetítő R4 droid egység hátulról


Kereskedő droid, egér droid, asztroszerek, lásd a fenti Clone Wars jelenetben, saját anyagból.

custom vendor droid_elölről vendor_droid_cw
 


 

Jól tetted, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2010. 04. 07. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

clone_wars

vissza a főoldalra főmenübe image map example