qui gon és anakin a clone wars rajzfilmben

Kereskedő droid (Vendor droid)

Rajzolt karakterek bemutatása - Kereskedő vagy vendor droid

 

A kereskedő droid, más néven egy boltos droid, olyan droid volt, melyet arra használtak, hogy eladjon különféle árukat. A vendor_droid_marketkereskedő droid nem egy hivatalos droid osztály. Ezt az osztályt a Wikipédia hozta létre, hogy egyes (ebbe a kategóriába tartozó) Star Wars droidokat jobban tudjon rendszerezni. Mivel eredendően ők is csak háttérelemként funkcionáltak, városkép díszletek voltak a vendor_droid_cwClone Wars utcai forgatagában. Önálló funkciót, ezáltal saját életet később kaptak. Hivatalos nevük sem volt eleinte, jómagam is T-fejű, vagy Kalapácsfejű droidnak hívtam őket sokáig, míg nem volt nevük.
Később megkapták a kereskedő droid kategória nevet, és elkezdődött az evolúciójuk, melyben szakosodni kezdtek, és egyes reprezentánsaik saját nevet is kaptak. Eleinte fix droidnevet, később elkezdődött a rejtett funkciók szerinti elnevezés, igaz angolul, és angol logika szerint.

A Star Wars: Clone Wars Adventures videojátékban az árus droidokat aszerint nevezték el, amilyen tárgyakat árulnak. Még pedig úgy, hogy a betűk és számok egy szót formáljanak:

- vendor_armee5WO-OP – Ez a droid tehát nem csupán öt duplavé o o pé, hanem swoop, (szvúp) mely a starwarsos swoop bike-ra utal, antigravitációs motorszerű járgányokra, tehát funkciója szerint a droid Speeder bike-okat és swoopokat árul

- 80-T5 – Bots, azaz robotok, droidok lesznek a kínálatban

- AR-M33 –Armee, azaz hadsereg, hadászat, főleg Clone trooper páncélok, fegyverek. (Ő van a képen, mögötte mintha Gree osztagának páncélja lenne.)

- GL1-D3 – Glide, ez nem olyan egyértelmű utalás, a siklik szó itt Jedi starfighter repülők vételét jelzi előre

- H0-U53 – House, pontosabban ház/lakberendezés, magyarul bútorok

- SA8-3R – Saber nyilvánvalóan tehát fénykardok boltja

A Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozatban többször is felbukkannak a droidok, többségében a háttérben, funkció nélkül. Négy-öt epizódban vettem észre őket, de lehet, hogy többen is voltak. Az vendor_droid_coruscantelső megjelenés a 2. évad 14. részben, Mandalore Hercegnője részben volt, mikor Satine hercegnő alsó Coruscanton bújkál egy olyan gyilkosság miatt, amit nem ő követett el, mégis neki tulajdonítják. Az üldöző klónok kifaggatnak egy helyi kereskedő droidot is, megmutatva neki a hercegnő képét, kérdezve, látta-e őt.

Második felbukkanás "Lethal Trackdown" epizód. Hondo Ohnaka kalóz bandája tulajdonában is volt egy azonosítatlan zöldes színű kereskedő droid. Ám ez droid, mint egy vendror_droid_bartendercsapos funkcionált, a kalózok Florrum bolygón található bázisán. Ez nem ritka, a bartender droid régi star warsos fogalom, a protokoll droid cikkemben én is bemutattam korábban kocsmárosként funkcionáló droidot. A képességeit így is ki lehet használni, hisz beszélni kell a vendégekkel, és kiszolgálni őket, tökéletes combója egy protokoll és egy vendor droidnak. (Ezt a droid kialakításán is láthatjuk, hiszen az árus droidokra jellemző T fej egyszerűen rá lett szerelve egy hagyományos protokoll droid torzóra.) Ez a kocsmáros droid szolgálta ki italokkal Aurra Singet is, miközben rövid ideig meglátogatta a kalózok bolygóját, miközben segíteni kívánta a kis a Boba Fettet azon küldetésében, hogy megbosszulja apja halálát Mace Windun.

Harmadik felbukkanás Star Wars: A klónok háborúja - "Evil plans" azaz gonosz tervek epizód Az első droid, aki valós sorozatszámmal rendelkezik, vendor_gl916GL-916, aki ebben a részben volt eladó droid Coruscanton. Ez a droid egy pulton értékesített különböző árukat. Dicsérte a termékei minőségét, mégis hajlandó lett volna csökkenteni az árakat egy költség-tudatos vásárló számára. Igazi jó kupecként viselkedett tehát. Amikor az epizódban R2-D2 megkérdezte GL-916-ot hogy látta-e az eltűnt C-3PO-t, ő végre megszólalt, így hallhattuk a hangját is. Azt válaszolta, hogy semmit sem tud C-3PO hollétéről, majd folytatta az áruja rátukmálását R2-D2-ra. Nyilván a viccesség, és a beszéd miatt lett eddig ez a legnevezetesebb reprezentánsa a kereskedő droidoknak, aki "nevet" is kapott végre, nem funkció szerintit. Figurámhoz én is leginkább az ő vonásait vettem alapul.

Negyedik megjelenés Star Wars: A klónok háborúja - "Nomád droidok" 4. évad 6. rész.

Fura rész, melyben C-3PO és R2-D2 két civilizációt vendor_droid_gladiatordönt romba. Majd lemerülnek, elkapják őket a kalózok, és felviszik őket a hajójukra. A hajón van egy aréna, ahol droidokkal vívatnak gladiátorharcot a kalózok. Az arénában egy módosított ASP-7-est is látunk harcolni, aki egy pirosra festett módosított T-fejű droiddal harcol, legyőzve őt. Talán ez a megjelenés a legbizarrabb mind közül.

Mikor elkezdtem rajta gondolkodni, és dolgozni, akkor még nem volt árus droid figura, mára azonban külföldön kiadták hivatalosan is. De itthon sajnos nincs egyetlen reprezentánsa sem. Pedig a Disney shopokban is lehet kint kapni, kék, fekete, mindenféle színvariánsokban, persze gyűjtik a pénzt belőle, hiszen a test ugyanaz, átfestve viszont sokat el lehet adni a rajongóknak. BAD darabokban is gyűjthető kereskedő droid. Én azonban korábban elkészítettem már, custom figuraként.


 

Kereskedő droid, egér droid, asztroszerek, lásd a fenti Clone Wars jelenetben, saját anyagból.

custom vendor droid_elölről vendor_droid_cw
(elölről)


 

Aurra Sing keményen faggatja a vendor droidot.

custom_vendor droid hátulról
(hátulról)


 

 

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2017. 09. 21. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

medic

vissza a főoldalra főmenübe image map example