qui gon és anakin a clone wars rajzfilmben

Zöld kaminoi asztrodroid

Rajzolt karakterek bemutatása - Zöld kaminoi medikai asztrodroid

 

Mai cikkem főhőse egy kis kamino_medikai_zold_astroasztroszer droid. Nem tudom a nevét, valószínűleg egyelőre nincs is. Egy ismeretlen kis háttérszereplő volt, akit Kaminon vettem észre. A hatodik évadban gurul el a kaminoi gyógyászati komplexum egyik folyosóján a háttérben, abban a minisorozatban, nalase_kaminoamikor Fives odakerül. A létesítményben rengeteg medikai droid dolgozik. Típus szerint is sokfélét vehet észre a figyelmes szemlélő. Egy jó kaminói diorámához hozzátartoznak tehát a medikai droidok is, a maguk sokféleségével, különböző formai és színvilágukkal.

Ez a kis zöld droid funkciójában kamino_medikai_droidok_mutenekazonban eltér a hagyományos értelemben vett medikai droidoktól, hiszen nem műt, nem csinál semmiféle gyógyászati beavatkozást, csak és kizárólag a háttérmunkálatokban vesz részt. Azaz programoz, beállít, adatokkal foglalkozik, lemezeket szállít, területeket zár le, vagy épp nyit ki.

Színe zöld fehér. Engem azonnal a patikák színére emlékeztetett. A zold_patika_emblemazöld kereszt, a falivillogók, de még a zold_patikazacskonejlon zacskók is ilyen színűek. E két szín egyébként is a kórházak színe, a fehér ugye a tisztaság színe is, de a várók, rendelők színe is a patyolatfehér. Ennek szerepe egyértelműen a tisztaság sugárzása. A zöld szín pedig hagyományosan nyugtató, gyógyító szín. A zöld a színspektrumnak pontosan a közepén található, és a harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele. A természetben ez az élet színe, szem- és idegnyugtató hatású. Szemet nyugtató hatása onnan eredeztető, hogy a szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket. Fertőtlenítő hatása is van. A kórházi példára visszatérve gondoljunk csak a műtőkre, amik 99 százalékban zöldek. Kimerültség ellen is jó hatású.

A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennél fogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik. Egy erdei séta jótékony hatását sem csupán a friss levegő jelenti, sokan nem is tudják, de a sokféle zöld tudattalanul gyógyítja az erdőben.

Szóval ezért zöld a patikák emblémája, a műtő, meg a medikai droid is. Szerintem. :) De ha nem is ezért, egy bizonyos, a gyógyászathoz akarták társítani valahogy, ezért ez a színasszociáció megalapozottnak tűnik. Azt nem tudni, a kaminóiak is emiatt alakították így a dolgokat, de talán tudat alatt a készítőkben ez motoszkálhatott. :)

Még nincs hivatalosan kiadva. Neve sincs. Ha lesz, a cikket updatelem az új adatokkal. Addig a droidka nálam kaminoi zöld medikai asztrodroid. Egy aranyos kis háttérkarakter, akivel gazdagabbá, változatosabbá tehetjük gyűjteményünket, kamino jelenetünket.
 


 

Kaminói medikai droidok saját anyagból

kamino_medikai_droidok_3
(vakuval)


 

 

Zöld kaminoi medikai asztrodroid

custom_kamino_zöld_medikai_droid
(vaku nélkül)


 

 

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2017. 10. 15. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

clone_wars

vissza a főoldalra főmenübe image map example