qui gonn és anakin a clone wars rajzfilmben

Mélytengeri scuba klón

Rajzolt karakterek alapján készített Custom figurák

 

scubaA mélytengeri klónokat a Cartoon Network-on adott Clone Wars rajzfilmben láthattuk. Angolul SCUBA trooper-nek, vagy SCUBA clone-nak nevezik, vagy esetleg összevonható SCUBA clone trooper-nek is. Ők egyfajta víz alatt alkalmazható csapásmérő egység. A Nagy Köztársasági Klónhadsereg egy meghatározó fegyverneméről van szó. Őket éppúgy a Kamino-n képezték ki, mint a többieket, de ők tipikusan tengeri, vízfelszín alatti akciókra vannak kalibrálva. Bizonyára láttátok, Kamino tökéletes volt a célra, hiszen nagy felületű, háborgó óceánja tökéletes volt a harci szimulációk, gyakorlatok betanulására.

 

scuba_troopers Mivel a CIS (Confederacy of Independent Systems, azaz Független Rendszerek Szövetsége) nagy tömegben kezdte gyártani a Klón Háborúk ideje alatt a Manta droid subfightereket, és más vízfelszín alatti hadviselésre alkalmas gépeket, gyanítható volt, hogy valamilyen vizes bolygót szándékoznak megtámadni. Mikor szövetséget kötöttek a Quarren-ekkel és Ishi Tib-ekkel, egyértelművé vált, a Szakadárok meg akarják támadni Mon Calamarit. A Köztársaságnak is szüksége lett vízi egységekre, katonákra, és fegyverekre, hogy szembe tudjon szállni az új típusú ellenséges fegyvernemekkel, és megvédhessék a Calamarikat.

 

scubatrooperA SCUBA Clone trooper-ek egy úgynevezett SCUBA diving gear nevű merülő ruhát viselnek a hagyományos klón páncéllemezek alatt, mely nyomásálló, és víztaszító. Minden klón katonát felszereltek egy víz alatti propulziós háthajtóművel, és a hagyományos DC-15-ös klón karabély egy speciális víz alatt is működő változatával.

 

 A scuba squadSCUBA Clone trooper-eket legelőször akkor láthattuk bevetésen, mikor a rajzfilmben kit_fistoKit Fisto Jedi tábornok vezetésével lemerülnek, hogy szembeszálljanak az egyesült Quarren Izolációs (szakadár) Liga és a Szeparatista viziegységekkel. A SCUBA trooperek először vesztésre állnak a heves Quarren tüzérségi aktivitás miatt, de Kit Fisto, és hősies klón osztaga megfordítja a csata menetét, megsemmisítik a nehéztüzérséget, a csapatszállítókat, és a mini STAP-okhoz hasonló mini-sub fighter-ek tucatjait.
A SCUBA klón katonák az ősei az úgynevezett aquatic assault stormtrooper-eknek, azaz a vízi rohamosztagos egységeknek.

 

Tekintsétek meg a custom SCUBA klón trooper-emet. A Star Wars: Clone Wars című rajzfilm ihlette. A rajzfilmben egy böhöm nagy puskával lőttek kék sugarakat, ezért tettem a kezébe ezt a nagy puskát. A klón sisakjából két légzőcső jön ki, melyek a hátán levő táskába csatlakoznak. Ezen át kap levegőt a víz alatt. Alkarjain, és vádliján karmantyúk vannak, melyek funkciója bizonytalan. Lábán békatalpakat visel, melyekkel jobban tudnak úszni lent, mint a búvárok.

Custom Scuba clone trooper figura puska nélkül, és puskával

custom scuba_clone trooper figura custom scuba_clone_trooper figura


 

scuba_trooper_figure Nemsokára tervezik kiadni a Hasbrósok is ezt a Scuba klón harcos figurát. Nekem azonban a feljebb látható custom scuba klón katonám már évek óta megvan. :-) Természetesen nem hibátlan amit én csináltam, de mint látjátok, ez a custom figura ötletem is jóval megelőzte a hivatalos kibocsátás időpontját. Ilyesmi lesz az új termék, amit itt a jobb oldalon meg is tekinthettek a kép illusztráción, de jelenleg ilyet még nem lehet venni, ez csak a majdani figurának a referencia fotója:

 

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb, mert még rengeteg érdekesség kerül majd bemutatásra!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2008. 07. 25. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

scuba trooper

vissza a főoldalra főmenübe image map example