qui gonn és anakin a clone wars rajzfilmben

Tűzoltó droid

Animált karakterek bemutatása - tűzoltó droid

 

 Azokban a szituációkban, amikor esetleg tűz ütött volna ki egy CIS csatahajó fedélzetén, tűzoltó droidoktűzoltó droidok siettek a veszélyzónába. Ezek a droidok egy tűzoltó készülékkel voltak felszerelve, és sok fajta tüzet voltak képesek eloltani. Testpáncéljuk szürkére volt festve, melyen több helyen sárga csíkok futottak át testszerte, valamint homlokukon egy piros folt volt. Megjelenésük teljes mértékben az amerikai tűzoltók felszerelésére emlékeztet, azoknak van ilyen overalljuk, és sisakjuk. Ezeket a tűzoltó droid rohan a felrobbant naboo fregatthozdroidokat először a Clone Wars animációs film negyedik részében láthattuk, láthatjuk majd, amikor a túszul ejtett Padme Amidala beállítja önmegsemmisítésre ezüst színű Naboo cirkálóját, ami felrobbanva a Malevolence hangárjában óriási detonációt és tüzet okozott, arra kényszerítve a CIS robotjait, hogy a tűzzel foglalkozzanak, egy kis egérutat adva Padménak és C-3PO-nak, hogy elmenekülhessenek.

 

A tűzoltó droid megjelenésének előzménye a Clone WarsbanEbben az epizódban láthattuk Grievous parázsló, cafatokra lőtt csatahajóját, a malevolenceMalevolence-t, ahogy alig bírja vonszolni magát az üldöző Köztársasági hadihajók előtt. Elsődleges stabilizátorai és a hiperhajtóműve súlyosan károsodott, és nem tudtak meglépni az őket üldöző Köztársasági hajók folytonos turbólézer tüze elől. Ráadásul az üldöző hajókat Obi-Wan Kenobi, Plo Koon, és Anakin Skywalker irányította. A Malevolence csapdába esett, és csak percei voltak hátra mielőtt totálisan szétlövik. Sürgősen ki kellett találniuk valamit. Rövidesen be is jelentkezett Dooku gróf, és holografikus kapcsolatot létesített Grievous-szel. Dooku kiötlött egy csapdát, ami megmentheti Grievous sejhaját, amit pedig már jó ideje szerettek volna szétrúgni a Jedik. Dooku szerint egy fontos és értékes szenátor hajója rövidesen keresztezi a malavolance vonósugárMalevolence röppályáját, ezért Grievous-nek vonósugárral el kell kapnia és túszul kell ejtenie a szenátort, így meg tudja majd állítani a Köztársasági támadást. Rövidesen egy ezüstös Naboo hajó tört ki a hiperűrből Padme Amidalával és C-3PO-val a fedélzeten. Diplomáciai küldetésen voltak. Mikor Amidala kitört a fénysebességből, majdnem összeütközött a két hajó, annyira közel voltak. A Jedik csillagrombolói azonnal beszüntették a tüzelést, nehogy véletlenül eltalálják a Naboo cirkálót, melyet a Malevolence haladéktalanul elkezdett beszívni a vonósugarával. padme amidala ragaszkodott hozzá hogy ne legyenek rá tekintettel és folytassák a támadástPadme ragaszkodott hozzá, hogy ne legyenek rá tekintettel, és folytassák a támadást, de Anakin képtelen volt tűzparancsot adni úgy, hogy szerelme az elpusztítandó Malevolence egyik hangárjában van. Anakin ezért úgy döntött hogy egyszemélyes hajóba száll, és behatol a Malevolence-ba, hogy kiszabadítsa Padme Amidalát. Obi-Wan Kenobi elkísérte őt erre a túszmentő küldetésre.

 

A tűzoltó droidok munkája a Malevolence fedélzeténÁm míg megérkeztek, az egy kis időbe telt, és Padme Amidalának per pillanat abból volt a legkevesebb. grievous felfedezi a csapdátGrievous tábornok már úton is volt a főhangár felé a hajó egy belső vasúti szerelvényét használva igyekezett a helyszínre, hogy személyesen foghassa el Amidalát. Ezért Padménak túl kellett töltenie hajójának rendszereit, hogy elindíthassa az önmegsemmisítést, mely segíthet neki elmenekülni C-3PO-val. Mikor Grievous megérkezett a hajóhoz, felfedezte a neki állított csapdát, és kirohant a hajóból, mielőtt az felrobbant volna. Ez volt az a pillanat, amikor tűzoltó droidok rohantak be a hangárba, hogy eloltsák a lángokat. a tűzoltó droidot felrepíti a víznyomás a levegőbeGrievous riadót rendelt el, és megparancsolta, hogy fogják el a menekülőket. Mindeközben az ügyetlen tűzoltó droidok bénáztak a roncs körül. Az egyik túl nagy víznyomást választott, és a kitörő vízsugár felrepítette a droidot a levegőbe, míg az ügyetlen robot kétségbeesetten próbált kapaszkodni a slagba, mint valami rodeós. A másik az ügyetlen tűzoltó droid hanyatt esikdroid meg túl rövid slaggal rohant be a hangárba, mely miután elfogyott visszarántotta a droidot, mire az hanyatt zuhant, lábaival az ég felé kalimpálva. A droidok idáig azért nem voltak ilyen bénák, főleg az első epizódban még normálisak, és veszélyesek voltak, mostanában meg ügyetlenek, és szinte csak humorforrásként funkcionálnak.

 

TŰZOLTÓ DROID VS TŰZOLTÓ KLÓN


tűzoltó hajóA tűzoltók a köztársasági erőknél is fellelhetők, ám természetesen ők nem tűzoltó droidokat, hanem tűzoltó klónokat alkalmaznak. Illetve volt klónokat, olyan régi veteránokat, akik valamilyen sérülés, genetikai kiöregedés, vagy valami másmilyen probléma miatt visszakerültek a hátországba a frontról, majd később gyógyulásuk, tűzoltó klónvagy a probléma megoldódása után otthon maradtak, és valamilyen fegyveres szolgálatra osztották be őket. Tűzoltók, rendőrök, és más polgári szolgálatosok váltak belőlük. Gépesített osztagaik nem tűzoltó autóval, hanem tűzoltó repülővel óvták Coruscant légterét, több ilyen tűzoltó repülő oltotta el az Invisible Hand lángoló roncsát, melyet Anakin Skywalker hozott vissza a Grievous tábornokkal folytatott űrcsata után Coruscant atmoszférájába. Ám természetesen a tűzoltó klónok többsége továbbra is hagyományos módon végezte hivatását, azaz gyalogszerrel, hátán tűzoltó palackkal, kezében slaggal, melyet egy Hasbros figura meg is örökített. Ám tűzoltó droid eleddig még nem létezett sem koncepcióban, sem figuraként, ezért is készítettem el, valamint a Klón Háborúk 3D sorozat magyarországi vetítése kapcsán a CustomStarWars olvasóinak tiszteletére.

 

Tekintsétek meg a custom tűzoltó droid figurámat!

Custom tűzoltó droid figura hátulról

custom tűzoltó droid figura


 

Custom tűzoltó droid figura jobbról

custom tűzoltó droid figura 2


 

Custom tűzoltó droid figura balról

custom tűzoltó droid figura 3


 

Custom tűzoltó droid figura tűzoltó készülékkel

custom tűzoltó droid figura tűzoltó készülékkel


 

Custom tűzoltó droid figura tűzoltó készülékkel jobbról

custom tűzoltó droid figura tűzoltó készülékkel 2


Custom tűzoltó droid figura tűzoltó készülékkel elölről

custom tűzoltó droid figura tűzoltó készülékkel 3
 

Köszönöm, hogy meglátogattad a CustomStarWars oldalt. Gyere vissza mielőbb!

 A cikket írta: Rostás Norbert 2009. 02. 13. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

clone wars

vissza a főoldalra főmenübe image map example