kotor2 nyito kepernyo
kotor2 menu

HK-50

Knights of the Old Republic 2

 

Miután Revan saját szemével győződhetett meg az általa készített HK-47 droid remek képességeiről, úgy döntött, hogy több hasonló droiddal még hatékonyabban tudná a céljait elérni. Így az eredeti HK-47 droidból kiindulva elkezdte megtervezni a HK-sorozat következő merénylő droidját, a HK-50 típust. A gyártási munkálatok a Telos IV-en kezdődtek el, egy titkos földalatti katonai bázison. Még mielőtt azonban az első HK-50-esek lekerülhettek volna a futószalagról, Revant elkapták a Jedik, memóriáját törölték, így nem emlékezett sem a már kész HK-47es droidjára, sem a készülő HK-50 projectre. Revan eltűnése után G0-T0, egy bűnszövetkezet feje kiszagolta a Revan nélkül leálló titkos HK-projectet, átvette a hatalmat, és saját szakállára folytatta a Telos IV-en elkezdett gyártási munkákat, létrehozva hk50ek a_telos_földalatti katonai bázisánaz első pár tucat vadonat új HK-50 droidot, melyeket szétküldött a Galaxisban, hogy Jedikre vadásszanak. A HK-50 széria sokszor csoportosan tevékenykedett, ellentétben ugye a régi HK-47 modellel, mely társak, és ilyetén jellegű programozás híján egyfajta magányos farkasként dolgozott. Egy ilyen HK-50 kommandót láthatunk majd az Exile Jedi nyomait követni a KotOR2 játékban is, például ezen a képen a Telos Military Base Sublevel pályáján késve érkeznek, hogy lecsapjanak rá.

A HK-50 droid széria a korábbi HK-47 assassin droid egy kifejlettebb változata. Ám pár tulajdonságukban totálisan azokat a jegyeket hordozzák magukon, mint az elődjük. Ilyen például a be nem álló szájuk, finomabban fogalmazva a hihetetlenül jól fejlett nyelvi képességeik, de például a meglehetősen szadista hozzáállásban sem változtak sokat. A HK-50 droid széria elsődleges funkciói tehát, mint ahogy ők mondják magukról, a "kommunikáció megkönnyítése, és az ellenségeskedések felszámolása". A HK-50 egységek külalakjukban is hordozzák a korábbi HK-47 jegyeket, azzal a két különbséggel, hogy az 50esek ezüstös kék páncélzatúak, míg a HK-47 rézszínű volt, valamint míg a HK-47-nek piros fotoreceptorai voltak, addig a HK-50-nek sárga "szemei" vannak.

Kinézete miatt tehát a HK-50 merénylő droid is egy egyszerű protokoll droidnak látszott sokak számára, amit a droid jól ki is tudott használni céljaihoz, azaz ahhoz, hogy feltűnés nélkül megközelíthesse a célszemélyt, és likvidálhassa. Ez a protokoll droid teória azonban igen gyorsan köddé foszlott, mikor a HK-50 állig felfegyverkezve megközelítette a "gazdáját", és lepuffantotta. A HK-50 droid nem ismer kegyelmet, sőt, látszólag még tetszik is neki a vérontás.

A HK-50 programozása révén gonosznak, rendkívül vérszomjasnak, arrogánsnak, embergyűlölőnek tűnik, mely már-már egyfajta szociopata hozzáállást eredményez. A droid örömmel tanulmányozza a halál és a pusztítás mindenféle változatát, melyet gyakorta ő maga okoz.

A HK-50-esekre is jellemző a tipikus HK beszéd, azaz minden mondatot előre definiálnak, és ellátnak valamilyen definícióval. Azaz mielőtt közölnek egy mondatot, először például azt mondják, hogy "korholó kijelentés:", majd csak ezután a tényleges közlést. Ez nagyjából tehát megegyezik a HK-47 dumákkal, de van egy nagy különbség, mert a HK-50 egységek általában hozzátesznek valamilyen melléknevet az elődefinicióhoz, így általában 2 szavas deklarációi lesznek, mint például "buzgó fenyegetés" "önző dicsekvés", "felingerelt deklaráció", vagy épp "szükségtelen hozzáfűzés", amik által mondatai még viccesebbek, mint HK-47 egyszavas előkommentjei.

Az hk50 peraguselső HK-50, akivel utunk során összefutunk, a Peragus bánya kolónián lesz az ellenfelünk. A HK-50-es szokás szerint egy protokoll droidként dolgozik a bányászok közt, és észrevétlenül egy csomó balesetet készít majd elő ellenük, hogy a sérült Exile Jedi nyomára jusson, majd hogy megölhesse, amit meg is próbál egy csomó injekcióval, amik alaposan megbetegítik majd az Exilet, de az túléli azt a sok belepumpált vegyszert, amibe egy nem Jedi ember biztosan belehalt volna. Az Exile azonban regenerálódott, és kikerült a kolto tankjából. A HK-50 erre belepiszkált a bányászdroidok vezérlő programjába, hogy támadják meg az Exilet, illetve gyakorlatilag az embereket, aki él és mozog. (Úgy is lett, s bár az Exilet nem tudták likvidálni, pár kivételével az összes bányászt megölték, a maradékról pedig HK-50 gondoskodott.) Ezek a körmönfont manipulációk, illetve azok halálos következményei is mutatják, a HK-50 robotok nagyon okos, sokrétű, és minden lehetőséget felhasználó tökéletes merénylődroidok voltak. Miután az Exile teljesen felépült, és elindult felfedezni a bányász telepet, szembetalálkozott a HK-50 droiddal. S bár az először szinte barátságosan viselkedett az Exile-lal, vigyázzunk, később meg fogja támadni az Exile Jedit irányító játékost, Kreiat, és Atton Randot a megfelelő pillanatban, mikor azok épp menekülni próbálnak Darth Sion és sith assassinjai elől. Elállja az utunkat, el kell pusztítanunk, ha el akarjuk hagyni a bányát, szóval győzzük le, mely által végre elmenekülhetünk, sőt, a HK-50 alkatrészeiből egyet magunkkal is vihetünk, mely majd nagyon jól fog jönni később a "javítsd meg HK-47-et" nevű küldetésünkhöz.

Később ismét találkozni fogunk pár HK-50 droiddal. Mindenhova követik az Exile Jedit, könyörtelenül és fáradhatatlanul a sarkában lihegnek. Végül utól is érik őt és csapatát egy hk50 titkos földalatti katonai bázison a Teloszontitkos földalatti katonai bázison a Teloszon, de ismét kicsit későn, mert az Exile és csapata felszámolta az ellenállást a bázison, kisöpörték az ellenséget, és megszereztek egy űrhajót, mellyel épp elröpültek, szinte az orra elől meglógva a bázisra csoportosan betóduló HK-50 osztagnak. S bár a HK-50 droidok elmulasztották a lehetőséget, hogy megütközhessenek a kis csapatunkkal, nem adják fel, hanem az üres hangár röpülésirányító számítógépének adatai alapján kiszámítják az Exile lehetséges menekülési útvonalait, és tovább üldözik, majd rövidesen ismét megállítják őket!

A hk50_sarkkörHK-50 droidok profi hk50_telos_polar_region pályángyilkosok voltak, és nagyon innovatív módon használtak fel minden lehetséges technikát és fegyvert, hogy elérjék a céljukat. Ezekre példákat is láthatunk, például mikor egy HK50 droid egy légvédelmi rakétával lövi le az Exile hajóját a hk50_blasterreltelosi sarkkör felett, majd miután lezuhantak, 3 hk50_puskávalHK-50 droid támadta meg őket a havas felszínen. Egyiknél egy kisebb pisztoly volt, ő támadt Kreia-ra. Az Exile Jedire két HK-50 is jutott, az egyiknél puska volt, a másiknál egy hasonló nehéz gépfegyver, mint amit hk50_nehéz gépfegyverrelCanderous Ordo is használt, tehát ez volt a negyedik lőfegyver, amit pusztán ebben a jelenetben láthatunk a kezükben ügyesen használva mindet. A játékos jól teszi, ha hk50_ellen jók a droid sebző erőkErőket is használ, a droid bénítási, és pusztítási erők ugyanis nagyon jók robotikus ellenfelekkel szemben, és az ion gránátok is nagyon hatásosak ellenük. hk50_maradványokHa végül sikerül elpusztítanunk a HK50 droidokat, kapunk majd hk47_sérültenegy kis XP-t (experience point), és egy kis extra jutalmat, ugyanis átkutatva a "holttesteket", találunk majd egy értékes HK droid alkatrészt, egy "HK control cluster" nevű dolgot az egyik támadónkban, ami nagyon jól fog jönni a sérült HK-47 megjavításához, aki jelenleg még mozgásképtelenül ácsorog az Ében Héja egyik kis szobájában.

t3_vs_hk50HK-50 droidok próbálják majd megállítani az ügyes kis T3-M4 droidot is, amikor Revan és Exile hű társa a Nar Shaddaa raktárházból próbálja megszerezni az Ében Héja felszállásához szükséges repülési kódokat is. A kód elhiteti GOTO-val, hogy az Ebon Hawk egy zsíros falat, amit érdemes megtámadni, és bevontatni a hajójába.  (Így fog tudni egy 3 fős kis csapat bejutni, kiszabadítani az Exilet, és felrobbantani G0T0 kalózhajóját.) Aki ügyes volt, eddigre már felszerelte a kis robotot pár droid karral, és az XP-k helyes felhasználása esetén a kis droid eredményesen veszi fel majd a harcot akár a képen látható 3 HK-50-essel is!

A HK-50 droidot, akárcsak elődjét, a HK-47-est is, Kristoffer Tabori szinkronizálta a Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords játékban. A művész tiszteletére, aki kedvesen küldött nekem két rovatnyitó hangot is, a hónap első két anyagát neki dedikáltam, először publikálva a HK-47 cikket, bemutatva egy saját készítésű HK-47 custom figurát, valamint bemutatva Mr Tabori munkásságát, és főbb szerepeit. Ebben az anyagban pedig másik droid szerepét, a HK-50est helyeztem reflektorfénybe, bemutatva egy custom HK-50 figurát. Ez a figura azonban egy másfajta customozási mód eredménye, ezt nem saját puttyból, más figuradarabokból, és alapanyagokból készült, hanem eredeti hk50_makingofHK darabokból, amiket a Legacy sorozat build a droid alkatrészeiből állítottam össze. Mivel a megszerzett darabok egy része HK-47, más része HK-50 alkatrész volt, egyértelmű volt a feladat, összeszerelve a két féle színű darabokból a robotot le kell festeni egy homogén színre, amit magam kevertem ki a számomra idáig legcsodásabb akril festékből, a Lifecolorból, mely sajnos megszűnt, de még maradt egy kis szürke, ezüst, és kék festékem, melyekből elkészítettem az eredeti, játékban tapasztalt árnyalatot, és lefestettem a lábfejről hiányzó sötétszürke, majdnem fekete harántcsíkot, mely az eredetiről hiányzott.

Tekintsétek meg a custom HK-50 figurámat!

 

 

custom HK-50 figura

custom_hk50_elölről

 


 

Maintanance officer munkába állítja HK-50-et

maintanance officer munkába állítja hk50et

 


 

HK-50 likvidája a maintanance officert

HK-50 likvidája a maintanance officert

 

 

Olvasd a CustomStarWars cikkeit rendszeresen, gyere vissza máskor is!

írta: Rostás Norbert 2010.08.22. a figura készülte évekkel azelőtt.

 

kotor2 hk50

vissza a főoldalra főmenübe image map example