kotor2 nyito kepernyo
kotor2 menu

Czerka alkalmazott - Harra

Knights of the Old Republic 2

 

Harra harra_telos_apartment a1egy zöld bőrű férfi Twi'lek volt, aki a Citadella Állomáson, a Telos IV orbitális űrállomásán élt az A1 apartmanban, Yavin előtt 3951-ben. A corrun_falt_czerkaCzerka Vállalatnál dolgozott adatfeldolgozóként. A Czerka tipikus uniformisát viselte, azaz a fekete kezes-lábas, ami felül csak a mellrészen és hátul fekete, többi része narancssárgás. Jobb felkaron és szívtájékon a Czerka felségjele. Ezt viseli szinte mindegyik alkalmazott, pár felsőbb rangú embert kivéve. Például Dern a Kotor1-ben egy tiszti Czerka ruhát visel, meg ugye Jana Lorso is másban van, de az átlag Czerkás így néz  ki. Harra a barátnőjével élt, az ugyancsak Twi'lek Ramanával. Ramana táncosnő volt. Harra kedvenc időtöltése a kártyázás volt. Sokszor pénzben fogadott, szenvedélyes játékos volt. Egyszer egy jó, vagy jónak hitt lapjárás után a pénze elfogyott, és feltette Ramanát tétnek a pazaak asztalnál, ám bukott, így elveszítette a partit az aktuális ellenfelével szemben, így barátnője doton_hetDoton Hetté lett. Ramana a telosi kantinban táncolt egy 3 fős Bith zenekar előtt, egy másik Twi'lek lánnyal együtt. Sokszor Doton Het az első sorból gyönyörködött benne, ahogy táncolt. Harra megpróbálta volna visszavenni, ám a lányt 2000 creditért tudta volna csak megvenni, ennyi pénze nem volt. Ezidőtájt kapcsolódunk be a játékba és a történetbe a Kotor 2-ben, mikoris Exile az egykori száműzött Jedi lovag, Atton, és Kreia megérkezik Telos-ra.

Jó oldal (Light Side)

Amikor egy LS Exile meglátogatja harra_pazaakHarrát a lakásában, megdöbbenti, hogy a Czerka fizetés milyen kevés volt, és nem hibáztatja Harrát, amiért a nőt tárgyként, tétként kezelte. Harra kétségbeesetten próbált hitelekhez jutni, félretette a pénzét, hogy majd egyszer visszavegye Ramanát, de ez megindítja az Exile (kicsit túl jóhiszemű, együgyű) szívét, és felajánlotta, hogy megpróbálja megszabadítani Ramanát az áldatlan helyzetéből, és Hettől. Elment a helyi kantinba, hogy megtalálja őket. Beszélt Hettel, és amennyiben a játék ezen korai szakaszában képes volt fizetni Ramanáért 2000 creditet Het számára, megveheti, és visszaviheti Harra lakásába. Ramana azonban nem akart visszamenni Harrahoz, ezért Exile felszabadította őt a szolgaság alól, így Ramana új esélyt kaphat az életre. Ám el is simíthatja kettejük közt ezt a dolgot, arra is van lehetőség, hogy Harra kapjon még egy esélyt, amire persze boldogan rábólint, megígérve, hogy soha többé nem teszi fel nőjét kártyatétnek. Ezek a dolgok elég veszteségesek, semmit nem kapunk, csak pár LS pontot, és az érzést, hogy most jók voltunk.

Sötét Oldal (Dark Side)

A DS Exile lehetőségei elég szerteágazóak. Egyrészt megtámadhatja Het Achilles-pontját, aki ugyancsak játékfüggő. Kiprovokálhatja ügyesen alakítva a párbeszédet, hogy Doton Het elkövesse ugyanazt a hibát, és feltegye Ramanát tétnek. Ráadásul ezer creditért, azaz fél áron. Egyetlen villámpartiról van szó, 3 csontig tartó pazaak partiról, és Het egy nem nagy durranás. A játék ezen pontján Exile kezdőpaklija a hagyományos +/- 1,2,3,4,5,6 lapokból áll, és amennyiben a Mebla Dule nevű pazaak játékostól megvette a 2/4 negálót, a 3/6 negálót, és a +/-1 lapot, valamint ha háromszor megverte, megszerezhette a nő utolsó lap duplázóját, ezzel a nem túl veretes paklival is gyakorlatilag simán le lehet verni Doton Hettet. Egy Sötét Exile ezek után simán ráparancsolhat ramanaRamanára, aki már épp mászna le a színpadról, hogy hazamehessen végre, hogy maradjon fent a színpadon, illegesse csak tovább magát, ám a bugyipénz immár a DS Exile-é. Azaz megy a dolgára, teljesíti a küldetéseket, néha visszanéz a cantinába, és elkéri/elveszi Ramana összetáncolt pénzét. Összesen azt hiszem háromszor lehet így "megfejni" Ramanát, szintlépések, és bizonyos küldetések után fizet, máskülönben azt mondja, hogy még azóta nem gyűlt össze pénze, mióta legutóbb megpumpoltuk.
Lehet fenyegetni, zsarolni is Hettet. Személyesen is természetesen életveszélyesen megfenyegetve, sőt, rá lehet uszítani a Tőzsdét. Amennyiben Luxával már megismerkedtünk, és összeszövetkeztünk Loppak Slusk (a squidhead tőzsdefőnök Teloson) eltávolítása ügyében, Luxa hajlandó közbejárni az ügyben. Egy korrekt kis insert során a játék visszavált Harra apartmanjába, ahol ott lesz Harra, Ramana, és Doton Hett, ám megérkezik két Gamorrean thug, akik amúgy férfiasan elagyabugyálják Doton Hettet. Bárdjaik lapjával is ütlegelve "meggyőzik", hogy mondjon le Ramanáról. Ezek az ágak sok pénzt hoznak, sok DS pontot, és elég viccesek is.

Harra skinje egyébként több helyütt is felbukkan még, mint mezei Czerka alkalmazott. Czerka érdekeltségű területeken, az utcák forgatagában, egyes bázisokon. Ugyanaz a kinézet, és a hang is. Azaz egy ilyen figura nem csak Harra, hanem bármilyen Czerka jelenethez jó lehet. Jana Lorsohoz, Telos, Tatooine, Kashyyyk diorámához, háttér NPC-nek, ideális töltelékkarakter. Lent a képeknél ezt próbálom is bemutatni élethű telosi diorámákkal. Rengeteg helyen felbukkan, mindkét Kotor játékban, íme pár példa a teljesség igénye nélkül.

Teloson egy ilyen zöld bőrű Twi'lek thug zsarolja meg Exile-t, hogy a hangárból ne az Ithorikhoz vigyük a protokoll droidot, hanem Jana Lorsonak adjuk, a helyi Czerka főnöknek.
harra_czerka_thug

Ilyen Twi'lek, ugyanebben a cuccban, arccal ácsorog a Czerka dokkja előtt az ajtónál.
harra_czerka_dock

Egy ilyen Czerka ember marad ott egyedül a Telos felszíni elhagyott katonai bázisban, akit egy LS Exile kivezethet a létesítményből LS pontért, egy DS Exile kinyírhatja DS pontért, de ezt tegye egyedül, mert Atton, Bao-Dur, és Kreia is Influence vesztést szenved, azaz mínusz irányba távolodik tőlünk befolyás szempontjából, párbeszédek mennek el ilyesmin, infók, Jedivé képzés lehetősége, stb. Azaz a csapat-összeállító képernyő szedjük ki a többieket, és egyedül nyírjuk ki a Czerka embert, majd az esemény után vegyük fel ismét a csapatba a társainkat.
harra_czerka_salvage team
Ilyen Twi'lek skin jön-megy Tatuinon a Kotor 1-ben is az utcán. Ő ott a szerepe szerint egy Trade officer, egyfajta kereskedelmi tiszt. Hasonló skin van más színű fejjel ugyanitt, pár méterre tőle.
harra_czerka_employee tatooine

 

 

 

Köszi a figyelmet, de még mielőtt elmentek, tekintsétek meg a Custom Harra figurámat is! Ő az egyike az első olyan figuráimnak, akiknek a fejét is én készítettem már, nyilván nem tökéletes, de mégis fejszobrászat, amatőr rajongói szinten.

 

Tekintsétek meg a custom Harra/vagy csak sima Czerka thug figurámat!

 

Jana Lorso thugokat uszít az Ithori bázisra Telos-on

jana_lorso_thug_telos

 


 

Thugok kötnek Chodo Habatba Telos-on fényes nappal

chodo_habat_thug_telos

 


 

Kreia és Atton vigyáz Harrára, míg az Exile elmegy Ramanáért

harra_atton_kreia_telos

 


 

Köszönöm az érdeklődést, gyertek vissza máskor is a CustomStarWars-ra!
 írta: Rostás Norbert 2019.03.10. a figura készülte évekkel azelőtt.

 

kotor2 harra

vissza a főoldalra főmenübe image map example