jedi academy logo

 

Az Új Remény KOTF diorámákkal

Az Epizód 4 bemutatása a Jedi Academy moddal

 

Kedves Olvasók! Folytatódik új Knights of the Force projectünk! Fogadjátok szeretettel Az Új Reményt bemutató KotF szoftveres diorámákat! A Csillagok Háborúja sorozat első filmjének bemutatásának 35. évfordulója alkalmából a KotF-al illusztrálom az Epizód 4 történéseit, olvassátok szeretettel.

 

A Lázadók Szövetsége ellopja a készülő birodalmi Halálcsillag terveit

A Galaxisban polgárháborús állapotok uralkodnak, egyre több rendszer áll a Lázadás mellé a gonosz Galaktikus Birodalom ellen szövetkezve. A Lázadók Szövetségének kémei ellopták a készülő birodalmi Halálcsillag terveit, mely űrállomás (Pákósan úállomás) egy egész bolygó elpusztítására is képes. Leia hercegnő, birtokában a lopott tervekkel a ep4_tantive_iv_rohamosztagosok a lázadók ellenTantive IV fedélzetén menekül egy Birodalmi Csillagromboló elől, ám hajóját mozgásképtelenné teszik, és bevontatják a Csillagromboló gyomrába. Rövidesen birodalmi rohamosztagok robbantják be a Tantive 4 ajtaját, és beözönlenek a hajóba, felszámolva a lázadó katonák ellenállását. A rettegett Sith nagyúr, Darth ep4_darth_vader_tantive 4 fojtogatja antilles kapitánytVader is hamarosan megérkezik a hajóba, és maga is jelen van a fedélzeten, ahol a terveket sejtik, de nem találják. Előhozatja a hajó parancsnokát, Antillest kapitányt, és az Erő segítségével fojtogatja, de az inkább meghal, minthogy elárulja a tervek hollétét, végig azt hangoztatva, hogy ez egy diplomáciai hajó, diplomáciai küldetésen, nincs közük az elveszett tervekhez.

 

 

Leia Organa hercegnő foglyul ejtése

A ep4_leia_organa_a stormtrooperek ellenrohamosztagosok aprólékosan végigkutatják a hajót, de a terveknek hűlt helye sincs! Viszont a hajó egyik szobájában megtalálják Leia hercegnőt, aki egy lövéssel leteríti az egyik birodalmi stormtroopert, mire azok egy kábítólövéssel viszonozzák a szíves vendégfogadást. leia_organa_vader színe előttA tervek azonban nincsenek a hercegnőnél sem! Azt a gárdisták azonban nem tudhatják, hogy Leia előzőleg elrejtette az adatokat egy R2-D2 nevű droidban, így hiába vezetik a később magához térő hercegnőt Darth Vader színe elé, a félelmetes Sith sem képes megtudni, hol vannak a tervek.

 

 

R2-D2 és C-3PO megszökik

R2-D2 és C-3PO megszökik a Tantive 4-ről, és egy mentőkomppal evakuálnak a Tatooine bolygóraR2-D2 és C-3PO megszökik a Tantive 4-ről, és egy mentőkomppal evakuálnak a Tatooine bolygóra. Bár a sivatagban szétválnak, mindketten a Jawak homokkúszójában találják magukat hamarosan. A Jawak azonban első adandó alkalommal elpattintják a két droidot egy helyi farmernek, Owen Larsnak. Owen bácsi megbízza a fiaként nevelt Luke Skywalkert, hogy tisztítsa meg a két droidot. Tisztogatás közben Luke felfedezi Leia üzenetét, amit egy bizonyos Obi-wan Kenobinak címzett, ám Luke csak tusken_bantha_lukeBen Kenobit ismer, aki a homokdűnék közt lakik. Vacsora közben R2-D2 megszökik, és elindul, hogy maga találja meg az öreg Kenobit. Másnap reggel Luke és C-3PO utána sietnek, utól is érik a kis robotot, ám Luke-ra rátámadnak a Tusken fosztogatók, más néven a tusken_vs_luke width=buckalakók, és kis híján meg is ölnék, ha szerencsére a semmiből fel nem bukkanó Ben Kenobi el nem zavarná őket. Az öreg remete feléleszti Luke-ot, és elviszi abba a kis házban, ahol él. ep4_obiwan_lightsaber_luke_skywalker"Obi-wan" mesél neki az Erőről, és Luke apjáról, akinek átadja az utolsó emlékét, egy fénykardot, mely azelőtt Jedi apjáé volt. Aztán megtekintik Leia üzenetét, melyben könyörög Kenobinak, hogy segítsen a Lázadásnak, és juttassa el R2-D2-t, és a benne tárolt Halálcsillag terveket az Alderaanra, hogy felhasználhassák a Birodalom ellen.

 

 

Luke Skywalker úgy dönt, elmegy Kenobival az Alderaanra

ep4_sandtrooper_dewbackKenobi felajánlja Luke-nak, hogy tartson vele az Alderaanra, és ismerje meg általa az Erőt, ám Luke vonakodik ettől mindaddig, míg rá nem jön, hogy a közben a nyomokat követő birodalmi katonák is megérkeztek Tatuinra, és a dewbackes sandtrooperek megölték Beru nénit és Owen bácsit, és felgyújtották otthonunkat ep4_sandtrooperek_keresik_a_droidokat_moseisleybanmiközben a "droidokat keresték". Luke ezután úgy dönt, elmegy Kenobival az Alderaanra, de ehhez előbb hajóra lesz szükségük, ezért elutaznak ep4_mos_eisley_kenobi_sandtrooper_elmetrükkMos Eisleyba, hogy felfogadjanak valakit, ám igazoltatja őket egy osztagnyi birodalmi katona. Luke első alkalommal lesz szemtanúja Ben képességeinek, mikor Kenobi elmetrükköt alkalmaz a rohamosztagos parancsnokon, aki elengedi őket. Ellátogatnak a helyi kocsmába, ahol a sok ittas alak mellett megfelelő csempészre is találhatnak. Míg Kenobi elmegy tárgyalni, Luke-nak el kell szenvednie ep4_ponda_baba_cantina_kenobiPonda Baba és Dr. Evazan kötekedését. Ponda Baba jobban tette volna, ha inkább Kenobi kezébe teszi a jobb kezét, és elfogadja a békejobbját, ám ő inkább behúzott egyet vele Luke-nak, így Kenobi lemetszette ezt a békétlenkedő jobb kezet fénykardjával. Ezután inkább együtt marad Luke-kal, és felbérelik ep4_han_solo_vs_greedoHan Solo-t, a Millennium Falcon tulajdonosát, és másodpilótáját, Chewbaccát, hogy vigyék el őket az Alderaanra. Miután megállapodtak, és az utasai magára hagyták Solo kapitányt, felbukkant Greedo, Jabba embere, aki Han tartozását követelte. Mivel nem elégedett meg azzal, hogy meglesz a pénz a mostani fuvarból, és rálőtt Solóra, Hannak nem maradt más választása, és lelőtte a rodiai fejvadászt.

 

 

Az Alderaanra siető Millennium Falcont elkapja a Halálcsillag vonósugara

Az Ezeréves Sólyom ezután rövidesen felszáll a kis csapattal, és az Alderaan felé veszi az irányt. A Millenium Falcon fedélzetén Obi-wan (Ben) Kenobi elkezdi Luke tanításátMillenium Falcon fedélzetén Obi-wan (Ben) Kenobi elkezdi Luke tanítását. Mindeközben Leia ellenáll a vallatásoknak, és nem árulja el sem a tervek, sem a Lázadó bázis helyét a birodalmiaknak, ezért Tarkin kormányzó megsemmisítteti Leia szülőbolygóját, az Alderaant. Mikor a Millennium Falcon megérkezik az Alderaan koordinátáihoz, egy meteorzáporba kerülnek, mely törmelék valaha az Alderaan bolygót képezte. A Falcon üldözőbe vesz egy Tie vadászt, mely a A halálcsillag egy irányító szobájaHalálcsillaghoz csalja őket, ami rövidesen vonósugárral behúzza a coreliai teherhajót az egyik hangárba. A kis csapat elbújik a hajón, majd csellel elfoglalnak egy irányító szobát az állomáson, Han és Csubakka nem bírják visszatartani a helyszínre siető birodalmi csapatokatahol feltérképezik a vonósugár generátorának helyét, és Leia hercegnő börtön celláját. Obi-wan elmegy, hogy kikapcsolja a vonósugarat, Luke Skywalker, Han Solo, és Chewbacca pedig elindulnak kiszabadítani a hercegnőt. Miközben Luke a hercegnő celláját keresi, Han és "Csubakka" társaságot kap, és nem bírják visszatartani a helyszínre siető birodalmi csapatokat, és visszaszorulnak a börtönblokk vékonyka folyosóira.

 

Leia kiszabadítása - szemétzúzó kaland

A kifelé igyekvő Leia és Luke pár szinte beleütközik a befelé hátráló Solo-Csubi párosba a Leia kiszabadítása a cellájábólbörtönfolyosón. Kifelé már nem lehet menni, vissza a börtönbe meg ráérnek akkor menni, ha viszik őket... Leia kifigyeli, hogy van a folyosón egy rács, melyet szétlő, és észreveszik, hogy egy lejtőn le lehet csúszni mögötte. Le is csúsznak, de mint kiderül, ez a rész a Halálcsillag szemétzúzójaHalálcsillag szemétzúzója, és szépen csapdába is ejtették magukat ezzel, mert a birodalmiak elindítják a zúzót, a falak elindulnak egymás felé, hogy a csapatból palacsintát készítsenek. Szerencsére az ügyes kis R2-D2 leállítja a szemétzúzó programját, kinyitja a szoba ajtaját, így a 4 fős társaság kijut a büdös szobából a Halálcsillag folyosóira.

 

A vonósugár kikapcsolása után Kenobi nélkül a kis csapat elmenekül

Ám rövidesen ismét szétválnak az idáig bevett luke_leia_halálcsillagLuke-Leia, Han-Chewi párosokra. Míg Hanék őrjöngve rohangálnak egy osztagnyi birodalmi katona után, Luke és Leia mögött elzárják az utat az üldözőik, és bemenekülnek egy ajtó mögé, mely a semmibe vezet. A híd kapcsolója nem működik, ezért Tarzanosan át kell lendüljenek a túloldalra, melyet előbb kicsit meg kell tisztítani a rohamosztagosoktól. Mindeközben az öreg Kenobi megtalálja, és hatástalanítja a vonósugaratKenobi megtalálja a generátort, és hatástalanítja a vonósugarat, így elméletileg akár indulhatnának is, ám ahhoz előbb mind a hetüknek szerencsésen vissza kéne érkezni a hangárhoz, ami egyáltalán nem tűnik könnyűnek ebben a pillanatban. A fiatalok, és a robotok visszaérnek a darth vader_vs_ben kenobihangárhoz, ám a hajót gárdisták őrzik, és nem jutnak a Falconhoz. Ben Kenobit pedig már Darth Vader, régi tanítványa várja a visszaúton. Kenobi úgy vív Vaderrel, hogy kitáncoljon a hangár felöli oldalra, hogy észrevegyék a katonák. Úgy is lesz, ahogy észreveszik, odarohannak, hogy ep4_vader_kenobi_halalcsillagsegítsenek Vadernek. Kenobi helyzete reménytelenné válik, ezért feláldozza magát, hogy legalább a fiatalok elmenekülhessenek, lelkét az Erőnek ajánlja, teste előtt függőlegesen, mintegy végső tisztelgésként felemeli a kardját, és hagyja, hogy Vader lesújtson rá. Vader megdöbbenve veszi észre, hogy duplán is átverték, Kenobi teste eltűnt, ráadásul a többiek mindeközben leléceltek!

 

A Halálcsillag ostroma

A Millenium Falcon elszáll a lázadók támaszpontjára a Yavin IV. holdjára, ahol végre elkezdhetik a terveket elemezni. A lázadók találnak is egy gyenge pontot a Halálcsillagon, mely ellen Y-szárnyú bombázókkal, és egyszemélyes X-szárnyú vadászgépekkel lehet a siker reményében operálni. A lázadó pilóták készülnek a yavinonlázadó pilótáknak kevés idejük van felkészülni az akcióra, mert a Falconon irányjelzőt helyeztek el a birodalmiak, ezért a Halálcsillag úton van már a Yavin felé, hogy elpusztítsa. A lázadó vadászgépek megostromolják a Halálcsillagot, és jelentős veszteségeket szenvednek, de xwing_luke_halálcsillagLuke Skywalker X-wingjével (a szellemalakban visszatérő Obi-wan Kenobi instrukciói és segítsége révén) sikeresen felrobbantja a Halálcsillagot. a hősöket Leia Organa egy díszceremónián tünteti kiHan Solo is beavatkozott a csatába, az ő lövése miatt pörgött ki Darth Vader Tie vadásza az űrbe, Vader szerencséjére, mert emiatt egyedül ő éli túl a Halálcsillag elpusztítását. A sikeres akció után visszatérő hősöket Leia Organa egy díszceremónia keretei között tünteti ki, emlékérmeket akasztva a nyakukba.

 

 

Külön köszönet Darth Strykernek (alias Rolandnak), hűséges olvasónk küldte ismét ezeket a szép screenshotokat, melyeket a KotF motorral készített, valamint ezt a vadonatúj rovatot is együtt találtuk ki, köszönet mindenért! Remélem ezekkel a képekkel és az én írásommal méltó memoárt tudtunk adni nektek a Csillagok Háborúja 1977. májusában - immár 35. éve - útjára induló örökzöld tiszteletére!

 

Köszönöm, hogy a CustomStarWars cikkeit olvassátok.

 

A cikket írta: Rostás Norbert 2009. 08. 19. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

jedi academy borító

vissza a főoldalra főmenübe image map example