custom figurák


R5-M2 "építs belőle egy droidot" figura

Kiadott figurák alapján készített Custom figurák

 

Mikor megjelentek a Build a droid csomagolású Star wars figurák a piacon, sok rajongó kezébe került egy-egy droidalkatrész, melyekkel nem tudtak mit csinálni. Volt, aki összegyűjtötte a kirakható droidot a lábakból, hordótestből, és fejből, de ezek az alkatrészek sokak számára feleslegesek voltak. Ekkor döntöttem el, hogy én értelmet adok a daraboknak, és készítek belőlük valamit, ami egyedi. Mivel a beszerzett alkatrészek többnyire tarka barka droidok összeszerelésére lettek volna alkalmasak, hiszen lett egy zöld lábam, egy fekete fejem, egy kék másik láb, meg egy fehér test. Hát, bizony, elég rikító kis droidot lehetett volna összerakni belőle. Eldöntöttem, lefestem a darabokat, és egy homogén robotot csinálok belőle. Már csak azt kellett eldönteni, mit készítsek belőlük, de nem volt ötletem. Ezért úgy néztem a filmeket, hogy a hátteret fürkésztem, valahol látható-e egy olyan robot, ami megfelelne a célnak. Találtam is egy megfelelő érdekes darabot. A Birodalom Visszavágban volt, tán fél percre látható. Sokan lehet, hogy nem is veszik észre. Epizodista, lényegtelen karakter. r5m2Ott van az r5m2 birodalom visszavágEcho bázis főhangárában, elgurul egy pillanatra a háttérben, mikor Han Solo elsétál a kamera előtt. Meg tán még egyszer a Millennium Falcon mellett, mikor Solo javítja a roncsroncsszilver hajóját. Nos, ennyi. Ami látható, hogy egy fehér testű, fekete trapéz fejű R5-ös egység.

Eleinte neve sem volt. De ez sem a Hasbronak, sem a r5m2 szerepjáték kártyaLucas pénzgyárnak nem volt jó. Ki akarták adni, nevet kellett adni, hisz valamit rá kell írni a dobozára. Ekkor keresztelték el R5-M2-nek. Lett egy korai kiadása, majd rákerült egy szerepjáték kártyára is. A rajongók kíváncsiak lettek, kicsoda is a robot. Sztorit is kellett tehát kreálni, ezért mögéraktak egy kis történetet. Kitaláltak egy lázadó katonát, bizonyos Shawn Valezt, akinek az R5-ös a droidja volt. A pacák állítólag egy karizmatikus, és népszerű lázadó tiszt volt, de sem én, sem más hardcore rajongók sem hallottunk eddig az illetőről. Elkezdtem utánajárni, és kiderült, hogy a férfi egy evakuációs szakértő volt, aki a Hoth bázis kiürítését irányította a birodalmi támadás idején. Nos, ez hülyeség. A birodalmi támadás váratlanul érte a lázadókat, teljesen életszerűtlen tehát, hogy a bekövetkeztekor egyből volt ott egy evakuációs szakértő, hiszen honnan is tudták volna, hogy el kell meneküljenek a r5m2 figuraHoth-ról? Azért bújtak el ott, mert ott biztonságban sejtették magukat. A Hoth egy barátságtalan, fagyos bolygó volt, szinte lakhatatlan. Egyetlen éjszakát sem lehetett a szabadban túlélni, ennek esélyét még az okos kis Artú Dítú is rendkívül alacsony arányszámmal kalkulálta. R5-M2 pedig azokat a hiperűrútvonalakat számította ki Valdez parancsnoknak, ahol a menekülő transzportok leléphettek a birodalmi flotta elől. Magyarán, a lázadóknak volt egy nem sejtett szkenárióra egy emberük, és egy robotjuk is a bázison. Kissé valószínűtlen. De sebaj, Lucasékat ilyesmi nem különösen izgatta sosem, puff, kiadták a robotot, majd most egy teljes csatacsomagot terveznek, amiben az R5-ös egységen kívül benne lesz hothreconK3PO, Han Solo Hoth-mezei ruhában, Chewie, és egy pompás, végre nem szürke Probedroid, hanem egy fémes, metálos színű kutász droid. Utóbbi remek ötlet, hisz a régi probe pocsék színű volt, a narancssárga kilőhető orr-rakétát már meg sem említem. Én ezt a probe droidot átfestettem, ez egy kész custom figura, amit a későbbiek során terveztem bemutatni, de most elárulom, rövidesen publikálom a róla szóló anyagot, és megmutatom az olvasóknak a custom figurámat is. De visszatérve az úgy nevezett Hoth Recon csatacsomagra, sajnos ez is egy lehúzás; a régi K-3PO, a viszonylag régi Han, és a régi R5-M2 is a csomagban van, pusztán a szép újrafestett, és kissé át is alakított probe droid új. De azért nem hinném, hogy érdemes megvenni egy 5 figurás csatacsomagot.

custom_r5m2 hoth mezei jelenetbenNos, ez az R5-ös droid tehát mint látjátok, olvassátok gyakorlatilag egy díszletelem volt a filmben. Mikor elkészítették a jelenetet, bármibe fogadok, hogy pusztán az volt a funkciója, hogy a háttér ne legyen üres, guruljon el ott egy asztrodoid. Tuti, hogy nem volt neve, funkciója, története, gazdája. Utólag generáltak hozzá mindent, mikor a pénzgyár kitalálta, hogy ezt is ki kell adni figuraként. Nos, én nem vettem meg. Elkészítem BAD darabokból arra jó, értelmesen fel lehetett használni őket, gyarapítja egy asztro droid rajongó robot gyűjteményét, be lehet tenni egy Hoth mezei diorámába, de egyebet nem tudok róla mondani, tán nem is érdemes.

 

Tekintsétek meg a custom R5-M2 robotomat!

 

Custom R5-M2 droid figura elölről

r5m2__custom elölről


Custom R5-M2 B-A-D figura hátulról

custom_r5m2 hátulról


Custom R5-M2 B-A-D figura Hoth-mezei jelenetben

custom_r5m2 hoth mezei jelenetben


 

Köszönöm a figyelmeteket, látogassatok vissza máskor is, még sok minden érdekesség vár rátok!

 

A cikket írta: Rostás Norbert 2013. 09. 16. (a figura készülte évekkel azelőtt.)

 

mbra7

vissza a főoldalra főmenübe image map example